BENVINGUTS

Com a bons frikis de l'escalada ens ha arribat l 'hora d'explicar les nostres experiències (nefastes... o no).

Palante & Maki

23 de juny 2008

Skapada a Margalef

Skapada al paradís, Margalef del Montsant (Boi, has de venir!!)

Moltíssims sectors, sol, ombra, riu, un refugi de puta mare només per nosaltres... q més és pot demanar?

Sortida de barna dissabte a primera hora de la tarda i viatge de gairebé 2 hores per arribar, la meitat del temps per unes carreteres de tercera i infites corves...

Arribem i directes cap al sector CINGLES DEL MOLÍ, situat a peu del parking, morts del viatge anem a unes vies ja conegudes:


Groga (5è): via molt facileta per començar, uns 15 metres molt descansats per anar escalfant.
Bon rotllo (6a): com el nom indica... de puta mare per seguir escalfant... també facileta, una mica més fina que l'anterior, també uns 15-20m.
Doctor loco (6a+): via molt maca amb una sortida sostinguda i amb un lleugeríssim desplom inicial (bons cazos per 'nar progressant) i alguns passos llargs xò plena de bons peus. No surt a la 1a (serà pel cap?) xò si a la 2a... 20metres maquíssims!

Ja més animats ens acostem caminant a LA GRANOTA, un sector molt proper també a peu de carretera... Les vies son molt curtes (10m.), xò interessants.

Després de la cova (5+): via molt rara, durilla per ser un 5è, on cal recol·locar-se continuament.
Lucia la nostra (6b): la sortida és fàcil, i conforme s'avança es va veient on estarà la dificultat...just després de l'última xapa comença la veritat... un pas de bloc q no trec ni de broma...fent moltíssimes trampes i amb ajuda el supero i arribo a la R. Més tard ens enterem q abans estava catalogat com a 6a+!

És fa fosc i anem al refugi de margalef. Estem sols. Ho sentim per en Jordi. Fem una mica el burro al BOULDER de dintre del refu.
L'endemà anem en busca de nous sectors. esmorzem de puta mare al refugi i decidim cap a on anirem. En triem un q està a prop i amb aproximació nula (estem malacostumats de la fuxi)Busquem i trobem amb dificultat el sector BAOBAB.

Hi anem pensant q ens trobarem ombra (això diuen les ressenyes). N'hi ha, xò menys de la dessitjada i necessitada. (a sota Micromachine, un 8a q té un peu de via magnífic per descansar...)


Fem Casimiro (5+), Rastamana (6a) i Pain au chocolat (6a+), aquesta última amb una sortida molt guapa. Llàstima q no surt a vista.

Aplatanats per la calor anem a buscar un lloc per descansar. Ens banyem al riu per refrescar-nos i esperem la tarda fent una migdiada al cotxe...

Per la tarda busquem un lloc fresc i trobem CAN TORXA, a peu de carretera (per variar una mica) i amb bona ombra...

Provem Follet tortuga (5+), que té un final durillo, i Overbooking (6a+), amb una sortida de bloc molt dura i que aconsegueix acabar amb les nostres forces i els nostres dies. Es monta després d'uns intents xò no s'encadena (anem acomulant deures...). Al final marxem sense emportar-nos la via i morts. tornem al riu a banyar-nos i fem camí cap al refu...Tornem a estar sols... Sopem i anem a dormir (quin plaer no sentir a ningú roncant).

L'endemà ja és dilluns i últim dia d'escalada a margalef... Busquem una zona nova i amb ombra...

Trobem el que busquem a l' OBAC D'EN ROGER. Aparquem el cotxe al costat del riu i després de molt buscar trobem les fites que ens han dit que condueixen a la zona... L'aproximació és dura (per compensar les dels últims dies) xò quan arribem veiem q ha valgut la pena.

La zona és espectacular. Fresca, amb ombra, tranquilitat...

Les vies que triem són curtes xò maques. D'una tacada fem Na fen, Po zi, Tabé i Mestoy quitando, totes 5+. Vies divertides i comencem a preparar els dits per al q vindrà més tard...


Piernodoyuna (6a+): Se'ns avança una parella acabada d'arribar i la fan per escalfar... Sort! Podem veure la sortida i ens desanimen molt. A ell li surt a la 2a i se'l veu patir. Ella ho intenta xò es clava a la sortida i desisteix. Ens desanimem encara més quan la noia obre després un 6b del costat. Ens preparem i ataquem las "chorreras". No surt a la 1a xò poso les dues primeres xapes... les més dures! Baixo per tornar a l'atac... sembla factible... Torno a l'atac i amb molts patiments i defensant-me a morir l'encadeno en aquest 2n intent. Com ha costat! Xò la via s'ho val!
La Palante la prova en top i la treu a la 1a!!! Supera l'inici amb facilitat i s'enfila sense parar fins a la R.

Més tard provo Lolo cat (6b) que sembla més fàcil que l'anterior. Amb unes aturades aconseguim montar-la. Llàstima de no tenir dits, mans ni braços... Es nota la fatiga acomulada. Keda pendent per al proper dia (segur q l'encademem!)


Baldats, cansats, destrossats, morts i enterrats anem en busca del riu... Trobem el lloc ideal: amagat i tranquil. Ens tornem a banyar i fresquets tornem cap a casa completament reventats.
Margalef ens espera, tornarem aviat.

Maki & Palante.