BENVINGUTS

Com a bons frikis de l'escalada ens ha arribat l 'hora d'explicar les nostres experiències (nefastes... o no).

Palante & Maki

6 de febr. 2009

Vinya Nova: Descobrint nous sectors

Avui hem anat a la recerca de noves zones... Obligats per la normativa (i crec q saltant-la de mala manera) no hem pogut anar als sectors més populars de Vinya Nova (recuperació i camp base). Han posat un faristol infotmatiu on diu q es prohibeix l'escalada de l'1 de gener fins al 30 de juny.... Xò (miracle) no deia res de la Planta Baixa i allí hem anat. Tampoc hem vist clar si una paret (a mà dreta) q hi ha abans d'arribar al Pollegó estava afectada per la regulació... ergo...Sector Planta Baixa. Via nº34: 6c última via de les ressenyes q pululen per internet... Uns 20m i 9 bolts... Xapes juntetes i una primera part de la via molt dificil. Una placa amb poques mans (tot i q relativament clares) i algun pas amb uns peus de xungos... Despres de 4 o 5 intents aconsegueixo encadenar-la (quan he aconseguit tenir molt clara la sortida). Un cop passada la 3a xapa la dificultat disminueix bastant i fins i tot trobem algun punt per descansar els braços.
El peu de via esta bé (és decent), xò per arribar-hi és recomanable dur matxet o una serra mecànica (rotllo la matança de texas) i roba gruixuda.
Més tard hem anat a la recerca d'un sector q crec no surt ressenyat enlloc... ens el va recomanar una noia q vam trobar a l'Agulla dels Cartutxos (el Vermell). Inexplicablement l'hem trobat bastant ràpid... Cal seguir la canal q porta a la Planta Baixa, abans d'arribar-hi veurem unes fites a mà dreta q caldrà seguir. Pujarem per un camí bastant xungo fins trobar-nos un cami q creu (molt marcat). Seguim aquest camí cap a la dreta fins a trobar una marca vermella i blanca (bastant desgastada, a la dreta del camí). Just davant puja un caminet per l'esquerra q ens deixa sota la paret. Alguns dels arbres han caigut i tapen una part del camí... xò és més fàcil arribar del q sembla... El sector té 5 vies, a la foto surten les 3 vies d la dreta (no hem marcat la q keda al mig xq no l'hem fet encara xò sembla un 6a/+. Cal anar amb compte, sobretot a la part d dalt, xq algunes pedres es desprenen amb facilitat.
Primer hem fet la via de la dreta del tot (s'ajunta a dalt de tot amb la de l'esquerra). Creiem q és un 5c/6a sobretot per algun passet on és dificil confiar en la paret. Es necessiten 9 cintes i la R són dos anelles. La via fa uns 15/20m.
6a/+ uns 20/25m. 11 cintes i R 2 xapes amb cadena i una anella. Ressegueix la fisura i en molts punts permet fer diedre i reposar els braços. També té algun pas una mica compromés per la qualitat de la roca, xó la via en general és maca... Crec les dues vies valen la pena.
Les dues vies d l'esquerra són més llargues (25/30m) i tenen pinta de ser una mica més dures... xò tornarem x intentar fer-les... si us trobeu algun mallon voldrà dir q hem passat per allà...
Avui també hem vist uns col·legues q viuen x la Vinya Nova.... Els trobeu a la foto?

Segur q no els veieu? Ampliem una mica....

Encara no? És camuflen bé... no? Donçs ampliem una mica més


Increible per on pugen... Reunió familiar després de saltar des de la roca d l'esquerra...


Mitja family... n'hem vist set (un parell de petits)....

I un altre motiu per portar casc....