BENVINGUTS

Com a bons frikis de l'escalada ens ha arribat l 'hora d'explicar les nostres experiències (nefastes... o no).

Palante & Maki

2 d’ag. 2008

RESSENYES: ESCALANT AL PAPIOL (les Escletxes)


Jeivà! Li estem pillant el gust a això de fer ressenyes... no són gaire elaborades... xò són les nostres...

Aquesta vegada hem aprofitat un parell d'escapadetes x currar-nos aquestes ressenyes del Papiol. En aquest cas, només ressenyem vies q hem fet...
Intentarem ampliar-les en el futur.

El Papiol, a prop de Bcn, miniaproximació a les vies, ombra gairebé tot el dia, poca gent, vies curtes i una paret q rellisca de collons.


Des de la BV-1416 arribarem al Papiol i ens plantarem al carrer Lluis Companys, quan veiem a la dreta unes escales q baixen, ens trobarem un gir a l'esquerra i hem d'agafar el carrer q puja cap a la dreta (carrer del Carme) i el seguim fins q sembla q s'acaba el poble i aparquem. Veurem el cartell de les escletxes i un camí q puja cap a l'esquerra. Passem la mega antena (es pot practicar bloc, un parell de IV i un V+ si s'eviten algunes preses, xò va desaparéixer la R) i veurem una escletxa al davant (on escalarem). La orientació (en el croquis) de les vies és venint x aquest camí. Algunes xapes es mouen, xò és possible despenjar-se per montar les vies si no ho veieu clar.

Per baixar també existeix la possibilitat de baixar caminant (menys de mig minut).

Com comprovareu si aneu, és dificil obtenir bones fotos de les vies (o no hem sabut), per tant hem fet un croquis q pot facilitar la feina d distingir les vies.

LES VIES SÓN CURTES, PER TANT ELS GRAUS PIQUEN UNA MICA...



1. De la karina (IV+/V-). 3 xapes. No R. 8m. No té R, xò es pot empalmar amb la via del costat o sortir x dalt i baixar caminant... La via és molt fàcil i no té cap secret.


2. Petitona (6a/6a+). 4 xapes. R, 2 parabolts units x cadena i un mallorn (vigileu q el parab. frega la corda al baixar!!!). 8-10m. Via durilla amb una sortida molt maca amb algunes mans q costen de veure. Un cop arribats a la tercera xapa, ens trobarem uns bons cazos.


3. Pajarito (V+). 4 xap. R, 2 parab. 10-12m. La via té un pas rarillo al principi, xò no és massa dificil.



4. Jam (IV+/V-). 3 xap. R, 2 parab. 10-12m. Via q ressegueix l'esquerda de la foto. Facileta i agraida, xò té un passet a prop del trinagle on estàs una mica desequilibrat.


5. V/V+. 4 xap. R, 2 parab i un moscata tancat (soldat). Una mica més difícil q l'anterior

6. 6a. 5 xap. 12m.

Més a la dreta ens trobarem algunes vies més (q esperem fer aviat).



7. Via Laila (IV+). 2 xap. R, 2 parab i un mallorn. 8m. Via molt fàcil i curta. ATENCIÓ: La 1a xapa BALLA!.


8. Xènia (V/V+). 3xap. R, 2 parab i anella. 8m. Via bona per escalfar i començar a conéixer les característiques d'aquesta paret. Si es fa la sortida per la dreta és més fàcil. ATENCIÓ: La 1a xapa BALLA!.


9. Del CEM (V+/6a). 3 xap. R, 2 parab i anella. 8-10m. Via molt divertida amb pasos macos (sobretot entre 2a i 3a xapa). Si es fa la sortida per l'esquerra és més fàcil.

10. V+. 3 xap. R, 2 parab i anella. Ressegueix l'escletxa. Bones mans. Alguns peus rellisquen.





L'escletxa de la dreta. Amb una via a cada costat.






La Palante obrint la via del CEM (V+/6a)




















De moment tenim això... en breu incrementarem les vies ressenyades...


Maki

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que tireu un pèl curt a l'hora de ressenyar-les. Jo he fet la Jam que té un pas una miqueta complicat, Pajarito on el començament no saps on agafar-te, Via Laila, Xènia on també el començament és durillo i la 10, l'escletxa, que també costa lo seu.

En general trobo que les parts baixes (la sortida)de les vies són on radiquen més dificultat.

Els dibuixos estan força lograts (perque vols fotos?)

maki ha dit...

Jeivà! Moltes gràcies emu_car pels comentaris q vas deixant... ens animen i ens serveixen per anar corretgint les errades q nem fent.
El tema (polémic) dels graus, és tot un món al Papiol, com ja saps.
A la Pajarito, l'entrada és durilla i té un pas una mica explossiu... xò després no és gaire complicada (excepte la separació entre 2a i 3a xapa).

Respecte a la Xènia, a mi tb em va costar pel grau marcat, xò als companys els va semblar molt fàcil i vam buscar una mica de consens.

La majoria de sortides són durilles, i els peus rellisquen bastant xò conforme vas retornant al Papiol et trobes més a gust. Els passos de bloc q ens trobem de vegades són els imposen la dificultat, xò en les vies q hem fet gairebé sempre estan al principi. Suposo q si estiguessin a dalt el grau s'incrementaria.
Quan tornis prova de fer la Petitona, és realment maca i la sortida és espectacular (xò DÍFICIL!). Jo vaig necessitar bastants vols, ja q costa trobar les preses, xò val molt la pena.

Maki

orcas ha dit...

Hola fanaticos,de les Escletxes yo soy nacido y criado en ellas vamos que es mi casa, aun que el destino me alejo de ellas, pero bueno dejemos la nostalgia para otro momento,XD.
se que a lo que por primera vez probais las paredes de hielo de les Escletxes( por lo resvaladizas)la aderancia brilla por su ausencia,jajaja. Os parecera que en vez de estar haciendo un 5+ esteis haciendo un 6a+ pero nada mas lejos de la realizad solo es pillarle el puntito y si es cierto que lo mas complicado de todas las vias son las salidas a la mitad te comen los cazos. Me dirijia a vosotros por si os hiciese alguna falta mi experiencia en ellas, aqui os brindo mi ayuda (observacion) no solo existe este sector, mas abajo en la primera escletxa tambien ahi vias que pican mas con desplomes por si os interesa sabelo estan entre 5º a 6c+, tambien existe un bulder en el pueblo perguntar en el ayuntamiento lo financio el mismo ayuntamiento,esta muy bien os lo recomiendo esta muy completo.Referente a las escletxes la pena de todo esto es que el centro excursionista del pueblo ( C.E.P) LO TIENE BASTANTE DESCUIDADO POR NO DECIR OLVIDADO, lo poco que que hizo lo reequipemos nosotros mismos aun que algunos se deciquen a robarnos las (R) y alguna chapa , no merecen ni calificativo, por que me quedaria corto con dicho calificativo,GRRR. pero bueno es lo que pasa es de facil acceso a ellas.Lo dicho si os puedo ayudar a consultar alguna duda aqui estoy yo encantadisimo ya que todo lo que seapor mi casa (ESCLETXAS forever?
P.D: si aprendeis a escalar en las Escletxes escalareis en todas las paredes del mundo los 6c+ de otro lugar os pareceran 5a+ os lo aseguro,;JAJAJAJA!! Un saludo, FANATICOS.