BENVINGUTS

Com a bons frikis de l'escalada ens ha arribat l 'hora d'explicar les nostres experiències (nefastes... o no).

Palante & Maki

21 de set. 2008

RESSENYES DEL PAPIOL (Les Escletxes) Sector 2

Aqui van les segones ressenyes del papiol... Més endavant intentarem posar-les totes juntes i si algú m'explica com penjar un arxiu pdf, tb les penjare en arxiu... Una altra vegada hem fet un croquis, xo akesta vegada millor acompanyat x les fotikos...Aquest sector queda uns 50m. abans d'arribar a l'altre sector 1 (el de sota de l'antena).Davant d'una farola s'obre una clariana, seguint el caminet (uns 15m) arribem al sector, q no és veu des de la carretera. Olor a barbacoa assegurada en cap de setmana a la reunió de les vies... MOLT DE COMPTE AMB ELS MOSQUITS...TENEN MOLTA MALA LLET!!!!!!





















1. Via sense nom (6a/6a+): 5 parabolts + R (2 anelles). 10-12m. Sortida bloquera i després anem cap a l'esquerra. La via ressegueix l'esquerda fins arribar gairebé a dalt de tot. Quant més pugem x l'esquerda més fàcil és.
2. Via Ibiza Mix (6a+): 3 xapes + R (1 mallon). 10m. La via té dos químics i després (sembla que) empalma amb la via de l'esquerra. No l'hem treta, encara, té una sortida durilla i xapar-se a la 2a costa, a partir d'aki bones mans (i separades) fins l'últim pas (durillo). LA PEDRA DE SOTA LA REUNIÓ ES MOU!!!!!
3. Via sense nom (6a+/6b): 4 xapes + R (2 parab amb cadena, anella i moscata tancat). 10m. Va resseguint l'esquerda a la dreta de l'Ibiza Mix. Hi ha canto, xò no és tan bo com sembla i, com sempre al Papiol, les mans rellisquen una mica...
















4. Via Simplicius (V+): 5 xapes + R (2 parab, cadena i anella). 12-15m. Surt de davant del megaarbre q ens trobem a l'altra banda de les roques. Ressegueix una esquerda on ens trobarem bons cantos (no a tota la via). És de les vies més llargues del Papiol. (foto de l'esquerra)

5. Via Paquillo.com (V+?): 4 xapes + R (2parab, cadena i anella). 10-12m. És més fàcil q l'anterior i l'esquerda permet molts descansos, per tant creiem q és un V. Molt assequible, bons cazos... (foto esquerra)
6. Via Pica pica (6b???): 5 xapes + R (2 anelles). 10-12m. Si és 6b, és el meu primer i encadenat només a l 2a (he probat pasos al baixar de la via anterior), xò no crec q ho sigui... més aviat sembla 6a (com a molt 6a+). Té uns pasets fins a la sortida, molt a prop de terra, i després és va facilitant. Més suaus q la via 1 (sense nom) o q la Petitona (6a/+). Llàstima. Igualment la via és maca.
7. Via Confusión (6a): 2 xapes + R. 9-10m. Expo. Falta la 1a cinta. Els parabolts estan bastant separats. No és gaie dura per aquest grau al Papiol.
8. Via sense nom (V/V+): 5 xapes + R. 10-12m. Queda just a la dreta de l'anterior. Via fineta a l'inici i molt fàcil a dalt. La linia lògica per nosaltres és la q hem marcat al dibuix, xò sembla possible no arribar a la R i xapar-se a la via del costat (on va a parar una via sense xapes q és un V+ amb un pas durillo al mig...)
9. Via El chico de la armónica (6a?): 10-12m. La via no té xapes, xò és pot fer en top si ens assegurem a la via confusión.
10. Via Quin cop de cap (V+): 3 xapes (útils). ATENCIÓ: NO TÉ REUNIÓ. La via és molt assequible. La 1a xapa està xafada i no l'hem contat, xò és fàcil arribar fins la 2a. Ressegueix l'esquerda amb bones mans, descansos. Després hem de passar per sota d'una roca de cine on ens podem flipar com volguem mentre ens queda la paret del davant a l'abast de tot el braç... Llàstima que la R està desapareguda (només hi ha 2 cargols). Tenim la possibiltat de fer una travessia (2 o 3m.) cap a la dreta i assegurar-nos a la via del costat. No és gaire díficil. DIVERTIDÍSSIMA.

Moltes de les vies tenen el grau marcat a l'inici, xò la paret de l'esquerra és més difícil q la de la dreta (fins i tot en vies del mateix grau).

Al costat de les vies estan els noms dels creiem q són els equipadors, si algú ho sap del cert q ens ho faci saber.
La majoria de les vies de la paret esquerra estan equipades per Paquillo.
La majoria de les vies de la paret dreta estan equipades per Paco G.

Gràcies per la feina feta.

1 comentari:

Capafonts Climbing ha dit...

Bones!!

Molt currades les ressenyes!

Sobre la via Pica Pica et comento, quan arribes a la tercera xapa as danar cap a la dreta llavors faras el pas de bloc ke dona grau a la via, si tens el llibre "barcelona i alrededores" el recoregut el marca aixi (per la dreta) i li donen grau de 6c. Yo la e encadenata anant x leskerra de la tercera xapa i no li donc mes de 6a, en canvi nan per la dreta li donu 6b+/c. Provauu i em comentes!!

Apa!! ens veiem x les escletxes! ;)