BENVINGUTS

Com a bons frikis de l'escalada ens ha arribat l 'hora d'explicar les nostres experiències (nefastes... o no).

Palante & Maki

18 de set. 2008

Tornada a Margalef

Per fi tornem al nostre paradís... Margalef del Montsant.


Gran refugi, parets q et demanen a crits q les pugis...

Ja el primer dia anem a l'Obac del Roger... Fa dos mesos q somiem amb les seves parets i concretament amb dues vies: Piernodoyuna(6a+) i Lolocat(6b).

Escalfem mentre al fons podem veure el tobogan, el totxo del vi, Can Mansetes...
Comencem amb Glutamato (5) i seguim amb No os durmais (6a), una via molt interessant.
Després ataquem els objectius...


Piernodoyuna (6a+): 5xapes + R. Sortida bloquera i que treiem de puta mare (ja la coneixiem). la Palante se l'emporta en top i Maki l'encadena per segona vegada... Simplement, guapíssima. Les dues primeres xapes apreton... i després a gaudir.


Lolocat (6b): 6xapes +R. Toca provar el 6b. El montem primer amb la calma i alguna paradeta per no cremar-se i recordar la via... Sortida amb canto i continuació amb cazos... però el petit desplom et va pulint les forces... arribant al pas clau entro malament (amb els peus canviats) i al intentar solucionar-ho s'acaba la pila (a dos metres de l R). El primer 6b haurà d'esperar encara... però ja està més aprop.


Po Zi (5+): 3xapes + R. La Palante gasta les seves últimes forces encadenant-la al flaix... Cal guardar pila pels propers dies...

Apurem la tarda descansant i parlant del q ens espera demà...

la Palante ha vingut amb ganes d'encadenar (comença a voler deixar el top) i ens encaminem a Can Mansettes (petita pujada comparada amb la del dia anterior).


És el dia de les vespes (xò encara no ho sabem). el sector està ple de vies fàcils (4 i 5) i tb té un parell de 6a+.


La Palante està animada (tot i que ella no ho sap) i encadena tres 5+ (Koñico, Golfus i Gargall), tots a vista xo no s'emporta Arvalillo el brujo (del mateix grau i q l'encadenarà l'endemà). Li queda pendent d'encadenar De pe a pa (5+), xo ja li agrada tenir deures...
Toca provar els 6a+.
La penya de l'espardenya (6a+): 4xapes + R. Sortida bloquera. Costa de treure i necessitem alguns intents. Fins q finalment surt la seqüència. Descansem i anem a per ella. Per fi surt i el Maki se l'emporta cap a casa.
Mà llarga (6a+): 4xapes + R. Sortida bloquera. Igual q l'anterior, costa arribar a la segona xapa, però després la via és un regal. Gairebé petats, no aconseguim treure la seqüència i ens reservem per l'endemà.


Últim dia a Margalef... aprofitem per visitar un altre sector desconegut (per nosaltres) el Tobogan. Tornem a trobar-nos unes quantes vespes (q són exterminades una a una com les seves germanes del dia anterior) xo ja estem acostumats (no tots, encara).
Estem amb ganes i aconseguim encadenar (tots dos) Jamacuca (5+), Mamacuques (6a) i Malaestrugansa (6a+), totes a vista. Això suposa el primer 6a+ a vista per la Palante (en una setmana ha passat de gairebé no obrir a voler-ho encadenar tot...).


Les tres vies són molt semblants, sortida de tercer, continuació de quart, seguim amb un tros de cinquè i els pasos de l'última xapa són els "díficils". Surten totes de puta mare i decidim anar a fer deures.
Passem per Can Mansettes i abans de tornar a casa La Palante encadena Arvalillo el brujo (5+, pendent del dia anterior) i el Maki fa el mateix amb Mà llarga (6a+) després de tornar a probar unes quantes vegades la sortida.
Tirem cap a baix i abans de marxar parem al Laboratori per fer una de les poques vies al nostre abast (hi ha un 6a), també hi ha un 6b i un 6b+, la resta són vies de tots els graus entre 7b+ i 8c MOLT lluny del nostre nivell.
Integrisme balsàmic (6a): 5xapes + R. Surt a vista, xo costa una miqueta (serà per l'esgotament de tres dies?). Comparteix R amb un 6b+ de sortida bloquera... xo ja no podem més i recollim tot el material...
Tornem al Refu per acabar de recollir i prendre alguna cosa... Toca fer la tornada. L'endemà anirem a Montserrat amb en Rupert (a torrar-nos al Vermell), xo és l'hora trista de marxar...
Amb nostàlgia ens acomiadem d'aquestes magnífiques parets, xo després d'unes quantes corves (de les moltes q ens ensperen) ja comencem a planejar la propera escapada al nostre paradís... Segur que serà molt aviat.
Un colega, segur q escala 9b i més...

1 comentari:

xavi ha dit...

que be s'esta a Margalef!!!!!
Nosaltres varem estar el mateix cap de setmana que vosaltres, pero nomes a llepafils i can mansetes, ja que encara estem una mica baixos de grau,pero tenir 20 vies asequibles i tan juntes es una passada i el dia que pugui passar del 5é encara aniré amb mes ganes.
La veritat es que hem anat alla perque el noi de la botiga on vam comprar la corda ens ho va recomanar i despres buscant informacio ho vaig llegir al vostre blog i em vau acabar de convencer.
La veritat es que el blog esta genial, que us ho curreu un munt i tant de bo seguiu fent aquesta tasca tan productiva.
Per cert, les ressenyes de la fuixarda ens han servit també molt.
Salutacions i fins la propera